fbpx
Skip links

Saunagus og koldvandstræning for kvinder

Vil du gerne på en dybere rejse hvor varme og kulde skaber en unik mulighed for ny kropsbevidsthed ?

Hvad er Saunagus

Saunagus har til formål at skabe en sanselig oplevelse, og samtidig rense ud i kroppens affaldsstoffer. Saunagus har også en positiv indvirkning på stresstilstande. Saunagus er et godt sted at starte, hvis du gerne vil slippe gamle fysiske smerter eller hvis du måske har angst eller depression.

Sauna har eksisteret over 1000 år, og der er talrige metoder at arbejde med varmens egenskaber på. Saunagusens popularitet er vokset samtidig med interessen for varme/kuldetræning og vinterbadning.

Saunagus og koldvandstræning som behandlingsform

Gus er til dig som gerne vil i dybere kontakt med din krop, sind og sjæl. Saunagus hos Terapiblomst, vil altid have forskellige temaer, feks. baseret på årstid. Med andre ord så er der aldrig en Saunagus der er ens, men jeg vil altid tage udgangspunkt i den aromaterapeutiske tilgang og åndedrættet.

Jeg glæder mig til at være din Gusmester

Kærlig hilsen Mette Buhl – Terapiblomst

Hvad er Saunagus godt for

Sauna er godt for mange forskellige kropslige udfordringer, men også for det psykiske. Ved hyppig brug af sauna, kan du forebygge mange forskellige livsstilssygdomme og skabe en bedre mental balance.

Saunagus kan hjælpe til:

  • et forbedret immunforsvar og kan derved reducere forkølelser og influenza-vira.
  • at styrke kredsløbet og øge smidigheden i blodkarrene, samt forbedre blodgennemstrømningen og kan ved hyppige saunabesøg nedsætte et højt blodtryk.
  • give bedre tilstande ved gigt og generelle problemer i led, muskler, sener og væv.
  • udrensning af kroppens affaldsstoffer, da du får aktiveret dit bindevæv, hvor der kan gemme sig mange affaldsstoffer.
  • mere ro i dit nervesystem, da det parasympatiske nervesystem bliver aktiveret, og derved skabes der en indre ro i hele kroppen, som er med til at reducere din stresstilstand. Der sker altså en automatisk reducering af stresshormoner som adrenalin, noradrenalin, kortisol mfl. i din krop.
Tilmeld dig her
Saunagus for kvinder
Koldvands træning

Koldvandstræning og vinterbadning

Når du er til Saunagus hos Terapiblomst, har du muligheden for koldvandstræning. Vandet følger naturens temperatur. For at opnå den bedste effekt skal vandet helst være under 14°.

Når vandet kommer under 4° opnår du den maksimale effekt af det kolde vand. Du booster dit immuneforsvar og blandt andet også dit dopamin niveau (250%).  Dopamin kan også kaldes hjernens lykkemiddel.

Så kombinationen af varmen fra saunaen og det kolde vand, giver en positiv effekt på dit kredsløb – hjertet, blodkar og blodbaner. Du vil også opleve at din hud bliver mere smidig, efter at den har været  udsat for en varme/kulde påvirkning, da blodkarrene udvides i varmen, og trækker sig sammen i kulden.

Varmen fra saunaen opfattes af kroppen som ”feber”, og derved øges blodcirkulationen, og kroppens immunforsvar arbejder optimalt på at bekæmpe denne ”feber”. Gevinsten er, at du kan forbrænde 300 – 400 kalorier. Dog finder jeg det endnu mere positivt, at du i forbindelse med det væsketab der er når du sveder, udskiller diverse affaldsstoffer via huden.

Så når du kombinerer varme og kulde, opnår du maximalt effekt.

Hvis du gerne vil være vinterbader, anbefales det, at du er i koldt vand i ca. 11 min fordelt over en uge for at opnå den bedste effekt for dit samlede helbred.

Retreatdag – med saunagus, klanghealing, og fordybelse. Søndag d. 23. Juni kl  9-16.

Hvad kalder dit hjerte på? En retreatdag hvor du kan tage med på en indre rejse i fællesskab med andre kvinder. Gennem dagen vil du opleve saunagus, isbad, klanghealing, meditation, undervisning i chakra, fordybelse til krop, sind og sjæl, lækkert sundt mad og meget mere.

Tilmeld dig her

Aromaterapi gør din saunaoplevelse unik

Aromaterapi betyder at der arbejdes terapeutisk med æteriske olier. I saunaen, vil disse æteriske olier have en helbredende egneskab for både krop, sind og sjæl. De æteriske olier vil blive sammensat i forskellige synergier, og fremme forskellige stemninger.

Forskellige æteriske olier

Æteriske olier kan kun anvendes hvis de bliver fortyndet, fx i vand, når de skal bruges på saunaovnen, eller de kan fortyndes i olie til kropsbrug. De æteriske olier er inddelt i bund, mellem og topnoter. Bundnoter arbejder på nederste del af kroppen – altså benene og din jordforbindelse. Mellem noter arbejder med krop og hjerteområde, og til sidst har vi topnoter, som arbejder med området fra hals og hoved og dermed energien opad til.

Her kan du læse om et par stykker af de æteriske olier jeg bruger:

  • Cedertræ er en bundnote, som virker antiseptisk, sammentrækkende og lindrende. På det psykiske plan står den for at give dig jordforbindelse.
  • Fyrrenål er en mellemnote, som fremmer afslapning. Den er antiseptisk og øger blodgennemstrømningen. Psykisk forbinder denne olie dig til din hjerteenergi – hjerte chakra.
  • Pebermynte er en topnote, der virker kløestillende, rensende og opfriskende. Psykisk forbinder denne olie sig til dit halschakra, som står for fred og kommunikation.
Tilmeld dig her
Sauangus og Aromaterapi

Privat event til dig og dine veninder

Ønsker du at skabe en unik oplevelse med dine veninder, har du mulighed nu. Du vælger selv om der skal være et tema, og hvor fokus skal ligge. Fokus kan være på alt fra åndedrættet, udrensning eller meditation. Når du booker, aftaler vi hvilket indhold præcis jeres Saunagus skal have. I kan være op til 6 kvinder i min sauna.

Event 2 timer 1500 kr.

Event 3 time 2200 kr. 

………………………………………………………………..

Terapeutisk session

Når du booker en session i saunaen, hjælper jeg dig med at arbejde med dine grænser i varmen, men også med kulden. Det kan være du har bestemte traumer som sidder fast i kroppen, som vi skal arbejde med, så du kan få givet slip på dem. Fokus vil være at træne åndedrættet, give slip og komme ned i kroppen og at arbejde med din urkraft.

Session 75 min 900 kr.

……………………………………………………………………………………………..

Saunagus for kvinder

Bestil tid her
Saunagus med din veninder

HUSK ALTID AT SPØRGE DIN LÆGE TIL RÅDS, HVIS DU ER BEKYMRET FOR DIT HELBRED. SAUNAGUS HOS TERAPIBLOMST, ER ALTID PÅ EGET ANSVAR.

Jeg glæder mig til at se dig

Kærlig hilsen Mette

P.S. Har du spørgsmål, så er du også velkommen til at ringe til mig på telefon 29251617