fbpx
Skip links

Hvad er aromaterapi?

Aromaterapi er en særlig terapiform, der især benytter sig af den påvirkning,
dufte kan have på vores sind.

Du kender nok allerede til, hvordan bestemte dufte kan kalde følelser frem. Duften af nyslået græs, der får dig til at smile eller duften af nybagt brød, der får dig til at føle dig tryg. En særlig duft fra en parfume, der med det samme bringer særlige minder frem – nogle gange gode, andre gange dårlige.

Aromaterapi handler om netop det: Hvordan dufte kan påvirke vores sindstilstand, og hvordan vi aktivt kan bruge det til at hele vores indre sår, eller styrke vores personlige udvikling.

Aromaterapi

Aromaterapi er over 5000 år gammelt og bruges til at afhjælpe alt fra fysisk og psykisk sygdom til at fremme forskellige stemninger. Aromaterapi er en metode til stimulering af krop og sind ved hjælp af naturlige rene æteriske olier. Aromaterapi benyttes eksempelvis ved aromaterapi-massage, i aroma-bad, aroma-lamper, saunagus (aroma-terapi i sauna) samt til inhalation.

Gennem vores lugtesans påvirker de æteriske olier dele af vores hjerne, især det limbiske system, som er et af bevidsthedens mest primitive områder. De æteriske olier kan påvirke dybe sider af psyken og dermed både afslappe krop og sind.

Ved påføring af æteriske olier under massage forstærkes massagens psykologiske effekt via aromaerne. Massage styrker cirkulationen i blod, lymfe, nervebaner og løsner spændinger.

Den terapeutiske berøring giver samtidig mulighed for en forøgelse af det følelsesmæssige velbefindende.

Når du bruger aromaterapi, hjælper du dit sind og din krop til selvregulering, og kan derved komme i bedre balance. De æteriske olier vil arbejde på celleplan og derved øge den positive forandring.

Aromaterapi - Altearah Bio

Aromaterapi derhjemme

Du kan sagtens arbejde med aromaterapi derhjemme. Mange gør det allerede ved at bruge duftlys, der enten frisker op, skaber en tryg stemning eller virker beroligende. Det kan også være, du har en yndlingsparfume, som gør dig i godt humør når du dufter til den.

Du kan også bruge aromaterapi og æteriske olier lidt mere målrettet og f.eks. påføre lavendeldråber under fødderne om aftenen, hvis du har svært ved at sove – eller dryppe lidt citronolie eller pebermynte i dit vand om morgenen for at kvikke lidt op.

Aromaterapi hos en behandler

Bruger du aromaterapi som behandlingsform, går du som regel skridtet dybere. Her bruger du nemlig duftene til at forløse både psykiske og fysiske spændinger.

Med udgangspunkt i de problemstillinger og ønsker til personlig udvikling du har, tilpasses duftene til både at hele og helbrede – og til at understøtte din udvikling fremadrettet.

Hvis du vælger en session hos mig, arbejder vi med Altearah Bios 14 farvedufte,  hvor vi sammen finder den aromaterapi, der er særligt passer til dig.

Aromaterapi

Aromaterapiens dufte

Når man arbejder med aromaterapi benytter man normalt æteriske olier. Æteriske olier er udvundet af blomster, blade, bark mm, og er en meget koncentreret duft. Det er også tit æteriske olier, der bruges i parfume, sæber osv.

Nogle af duftene kender de fleste – f.eks. rose, lavendel, vanille og jasmin. Andre dufte kender du nok ikke i forvejen, for der findes mere end 400 at vælge imellem.

Nysgerrig på aromaterapi?

Kig dig meget gerne omkring her på siden, hvor du både kan købe æteriske olier til brug derhjemme, men du kan også booke kropsbehandlinger med aromaterapi, terapi eller eneundervisning i konceptet fra Altearah Bio  – eller uddanne dig til selv at blive aromaterapeut/farveterapeut fra Altearah Bio.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du også meget velkommen til at kontakte mig her.

Kontakt mig her

Jeg glæder mig til at se dig

Kærlig hilsen Mette

P.S. Har du spørgsmål, så er du også velkommen til at ringe til mig på telefon 29251617 .